אסטרטגיות הירגעות לילדים בגיל הרך
כאשר אנחנו טרודים ברגשות עוצמתיים כמו פחד, חרדה או כעס, טכניקות פשוטות ופעילויות לא מילוליות יכולות לעזור גם לילדים וגם למבוגרים “לצאת מהן””. כדאי לתרגל את הפעילויות הללו עם ילדים קטנים (ולזכור שהן מתאימות גם למבוגרים). אפשר גם לחשוב על דרכים אחרות שבהן ניתן להרגיש רגועים, בטוחים ונינוחים. לִנְשׁוֹםשימת לב לנשימה שלנו עוזרת לנו […]
כאשר אנחנו טרודים ברגשות עוצמתיים כמו פחד, חרדה או כעס, טכניקות פשוטות ופעילויות לא מילוליות יכולות לעזור גם לילדים וגם למבוגרים “לצאת מהן””. כדאי לתרגל את הפעילויות הללו עם ילדים קטנים (ולזכור שהן מתאימות גם למבוגרים). אפשר גם לחשוב על דרכים אחרות שבהן ניתן להרגיש רגועים, בטוחים ונינוחים.
לִנְשׁוֹם
שימת לב לנשימה שלנו עוזרת לנו להתמקד בפעולה הנוכחית, וניתן לעשות זאת בכל זמן ובכל מקום. קחו שלוש נשימות עמוקות – פנימה דרך האף והחוצה דרך הפה – והרגישו את הבטן עולה ויורדת. להזיז את הגוף. לפעמים הרגשות שלנו גדולים מכדי לבטאם במילים. הזמינו את הילדים לתת ביטוי לרגשותיהם בעזרת הגוף שלהם. הם יכולים לקפוץ , לטפס לגובה , להתקפל לצורת כדור, לרוץ מהר או לרקוד לצלילי שיר שמח.
ציירו את הרגשות
ילדים יכולים לבטא את רגשותיהם באמצעות אמנות. אפשר להציע להם לצייר את מה שגרם להם להרגיש עצובים או כעוסים , או שמחים, או לחקור את התחושה עצמה (“איזה צבע יש לעצב שלך?” “איזו צורה היא?”). שאלות אלו יכולות לעזור לילדים ללמוד על הרגשות שלהם ולהרגיש בנוח לדבר עליהם.
לנהל יומן
הציעו לילדים מחברת משלהם. הם יכולים לכתוב או לצייר בה כל דבר – מה קרה במהלך היום, סיפור מומצא, שיר – פעולת הכתיבה יכולה לעזור להם לסדר את מחשבותיהם ולהפנים מידע חדש. אם הילדים עדיין לא יודעים לכתוב בעצמם, הם יכולים לספר לכם את מחשבותיהם, ואתם יכולים לרשום אותן עבורם.
חפץ אהוב
להתכרבל עם חפץ מנחם כמו שמיכה, פריט לבוש עם הצבע האהוב עליהם או בובה, יכול לתת לילדים תחושת ביטחון.
למאמרים נוספים מרחוב סומסום לחצו כאן